Event description

ABC-NLP kindercoach is een gewild beroep. Een NLP kindercoach heeft dan ook werk dat erg veel waardering oplevert. Er is bijna geen werk te vinden waar je zoveel voldoening uit haalt als dat van NLP kindercoach. Neuro-Linguïstisch Programmeren (NLP) is dan ook de ideale manier om kinderen te coachen. Want met NLP leer je hoe je je brein (Neuro) het beste kan gebruiken, hoe je het beste communiceert (Linguïstisch) en hoe je slimme strategieën aanleert (Programmeren) voor een beter leven. De NLP kindercoach gebruikt deze vaardigheden dan ook om te zorgen dat kinderen goed hun brein leren gebruiken, goed leren communiceren en slimme strategieën leren voor een goed leven.

Mijn eigen reactie toen ik voor het eerst NLP leerde kennen, is dan ook typisch. Mijn reactie destijds in het jaar 2000 was namelijk: “Had ik maar een NLP kindercoach gehad toen ik begon met puberen, wat een hoop ellende had ik mijzelf, mijn ouders en mijn omgeving kunnen besparen!” Toch ben ik geen voorstander van een speciale opleiding tot NLP kindercoach. De reden hiervoor is dat een goed opgeleide NLP coach ook goed met kinderen aan de slag kan gaan. Er zijn geen speciale NLP kindercoach technieken binnen NLP. Er is alleen NLP en dat kan je ook als NLP kindercoach inzetten bij het coachen van kinderen.

Sterker nog, voor NLP geldt: hoe jonger je met NLP begint, hoe makkelijker het gaat. Zelf ben ik niet een NLP kindercoach, maar een NLP coach in het algemeen. Tegelijkertijd werk ik veel met kinderen. Kinderen met angsten, jongeren die van het rechte pad afraken, kinderen met eetstoornissen, enzovoort. Veel kinderen blijken tal van problemen te hebben. Uiteindelijk hebben alle kinderen hetzelfde probleem, namelijk hun ouders! Dat is geenszins de schuld van de ouders. Het blijkt nu eenmaal vrij ingewikkeld om je kinderen goed op te voeden. Vandaar dat het niet alleen een zaak is om als NLP kindercoach kinderen te coachen, maar veel vaker dien je als NLP coach ook de ouders te coachen.

Een mooi voorbeeld was een jongen van 12 jaar die net naar de middelbare school was gegaan en in wiens leven opeens van alles en nog wat stroef verliep. Uit de Neurogram® test bleek de jongen een type 2, de Helper terwijl zijn moeder een type 8, de Baas bleek te zijn. Bazen hebben de neiging om te denken: “Ik hoef nooit te zeggen dat ik van hem hou”, terwijl Helpers juist sterk de behoefte te hebben om te voelen en te horen dat ervan hem wordt gehouden. Nadat ik de moeder dat had uitgelegd en haar voorgeschreven had om tien keer per dag tegen haar zoon te zeggen dat zij van hem houdt, is het binnen de kortste keren weer goedgekomen. Uiteraard heb ik de jongen ook tal van NLP technieken geleerd. En tegelijkertijd is goede hulp vaak zo simpel.

NLP Kindercoach opleiding

Om die reden heb ik toch een NLP kindercoach opleiding in het leven geroepen. Dit is het standaardprogramma van de opleiding tot NLP coach (21 dagen) met daaraan toegevoegd de zesdaagse NLP KIndercoach & Teaching Excellence training met Kate Benson, International Director for Education van The Society of NLP. Kate is internationaal de expert op het gebied van NLP en kinderen. Kate heeft toegezegd speciaal voor deze opleiding tot NLP Kindercoach het programma zodanig aan te passen, dat de focus in haar training wordt verlegd van leraren naar NLP kindercoaches.

Het programma er als volgt uit:

 • NLP & Neurogram dagen. In dit weekend leer je alles over het brein en hoe je ervoor kan zorgen dat kinderen zich met NLP goed voelen, de juiste beelden in hun hoofd halen en constructief meedenken. Bovendien leer je alles over het herkennen van persoonlijkheidstypes van kinderen. Meer informatie over dit blok vind je hier: NLP & Enneagram weekend
 • NLP Hypnose I dagen. In dit weekend leer je alles over communicatie en hypnose in combinatie met NLP. Je leert hoe je zuiver kan communiceren en hoe je kinderen gemakkelijk kan beïnvloeden met hypnotische taalpatronen. We sluiten dit bijzondere weekend af met leren hoe je iemand anders hypnotiseert en hoe je zelf in trance kan gaan. Meer informatie staat hier: NLP Hypnose blok 1
 • Slimme Strategieën voor een Beter Leven weekend. In dit weekend leer je hoe je een kind een beter zelfbeeld geeft en hoe je zelfs kinderen al een 30 jarenplan geeft. Dat laatste is vooral bedoeld voor het onbewuste. Bewust mogen de kinderen na het doen van de oefening het 30 jarenplan weer vergeten. Maar dan weet het onbewuste tenminste wat de bedoeling is en heeft het kind de juiste richting voor zijn of haar leven. Meer informatie vind je hier: Slimme Strategieën weekend Na dit weekend ontvang je het Licensed NLP Practitioner™ certificaat van The Society of NLP® van Richard Bandler, de grondlegger van NLP met zijn originele handtekening. Dit is wereldwijd het meest geaccepteerde NLP certificaat.
 • Flexibiliteit & Variatie met NLP. In dit weekend leer je hoe je NLP gebruikt op Master niveau. Hoewel de meeste kinderen prima uit de problemen te helpen zijn met het NLP Master Coach format dat je in de eerste drie blokken hebt geleerd, zijn er soms situaties waarbij je een stapje verder dient te gaan om deze goed op te lossen. Hoe je dat doet, leer je in dit blok. Meer informatie hier: Zelf NLP Technieken maken.
 • Bij de deep trance dagen  leer je tal van manieren om kinderen snel en diep in trance te brengen. Verder leer je hoe je pijnbestrijding met hypnose kan doen bij kinderen. Daarnaast leer je ook nog hoe je psychosomatische klachten bij kinderen kan oplossen met hypnose en NLP. Meer informatie vind je hier: NLP Hypnose II weekend.
 • NLP Presentatietechnieken weekend. In dit weekend ga je aan de slag met een stemcoach om je stem beter te trainen. Veel van de invloed die je als NLP kindercoach hebt, volgt op een goed gebruik van je stem. Daarnaast ga je aan de slag met een kunstenares om te leren hoe je NLP technieken ook heel creatief kan inzetten. Dit werkt goed bij hele jonge kinderen die nog niet heel erg goed in taal zijn, maar al wel prima kunnen kleuren. Meer informatie staat hier: NLP creativiteitsweekend.
 • NLP Kindercoaching & Teaching Excellence week met Kate Benson (in het Engels). In zes dagen leer je alles over hoe je NLP kan gebruiken bij kinderen. Zowel thuis als op school. Kate is internationaal de expert op dit gebied en heeft samen met Richard Bandler de ultieme gids over het helpen van kinderen met NLP geschreven. Zo’n beetje alles op de NLP kind website komt van Kate. Na deze week ontvang je het Teaching Excellence certificaat van The Society of NLP met handtekening van Richard Bandler en Kate Benson. Meer informatie over het Teaching Excellence programma in het Engels staat hier: Teaching Excellence

Normaal gesproken is het tarief voor de NLP Practitioner 1975 euro, voor de NLP Master Practitioner 1975 euro en voor NLP Kindercoaching & Teaching Excellence met Kate Benson 1295 euro. In totaal is dat 5245 euro. Maar wanneer je in één keer voor het gehele programma inschrijft, dan kan ik in ruil voor dat commitment het geheel aanbieden voor 4750 euro inc. 21% BTW. Voor de snelle beslissers is er bovendien ook nog een vroege vogelkorting.

Wanneer je de NLP Kindercoach opleiding met goed gevolg afrond, dan kom je ook in aanmerking om ABC-NLP coach te worden.

Logistieke details NLP Kindercoach opleiding

 • Logistieke details:
  Tijden: 10 tot 17 uur
  Locatie: NLP.amsterdam, Binderij 7-L, 1185 ZH Amstelveen
  Gespreid betalen: 24 maanden via automatische incasso

Wanneer je mee wilt doen, is het goed om eerst een gratis en geheel vrijblijvend verkennend gesprek te voeren met mij (joost van der Leij). Met het onderstaande formulier vraag je dat gesprek aan. Dus wanneer je overweegt om NLP Kindercoach te worden, vul dan het onderstaande formulier in:

Register