Event description

Nog niet iedereen weet hoe handig het is om je kind Neuro-Linguïstisch Programmeren (NLP) te leren. Om die reden organiseren we de NLP & Kinderen Awareness Sessie. Tijdens de NLP & Kinderen Awareness Sessie ontdek je hoe je met NLP je kinderen beter kan ondersteunen en hoe gemakkelijk je basis NLP technieken zelf aan je kinderen kan leren. Op die manier leren je kind(eren):

 • Beter omgaan met hun gevoel.
 • Loslaten van vervelende dingen uit het verleden.
 • Hun toekomst met vertrouwen tegemoet zien.
 • Hoe je een positiever zelfbeeld krijgt.
 • Hoe je ontdekt wat je wilt in het leven.

Uiteraard past dit niet allemaal in de twee uur die we voor de NLP & Kinderen Awareness Sessie hebben. Tijdens deze sessie krijg je het topje van de ijsberg, maar wel de meest belangrijke NLP basistechniek om je goed te voelen! Wat we wel doen tijdens deze sessie is:

 • Wat zijn de zes verschillende leeftijdsgroepen en hoe kun je elke groep het beste met NLP ondersteunen?
 • Wat is het ABC-model en waarom is het van belang dat elke ouder of verzorger goed beseft wat dit betekent voor de opvoeding van je kinderen.
 • Hoe werkt de gevoelsomdraaitechniek en hoe gebruik je die techniek om snel met negatieve gevoelens te stoppen en je weer goed te voelen.

Licensed NLP Master Trainer™ Joost van der Leij zegt altijd: “Ik wou dat ik NLP had geleerd toen ik vijftien was. Wat een hoop problemen met vriendjes, mijn ouders en leraren, maar vooral met meisjes, had ik dan kunnen voorkomen.” Ons standpunt is dat NLP eigenlijk als basisvak eind lagere school of begin middelbare school dient te worden onderwezen. Zolang daar geen sprake van is, is het de verantwoordelijkheid van ons allen om ervoor te zorgen dat onze kinderen het toch leren. Voor ons betekent dat dat we onder andere de NLP & Kinderen Awareness Sessie organiseren; en voor ouders en leraren betekent dat dat het heel handig is om NLP te leren omdat zij het dan direct kunnen doorgeven aan de kinderen die zij onder hun hoede hebben.

Onze vroegste ervaring met NLP voor kinderen is bij een meisje van vijf. Haar moeder had haar zevenjarige broertje de gevoelsomdraaitechniek geleerd, maar haar nog niet omdat ze dacht dat zij daar te jong voor was. Op een gegeven moment deed haar dochter zich pijn en begon ze te huilen. Moeders rende er snel op af, maar voordat zij bij haar dochtertje was aangekomen, was die al gestopt met huilen. “Hoe kan het dat je al gestopt bent met huilen?” vroeg moeder verbaasd. Waarop haar dochter antwoordde: “Oh, dat gevoel heb ik gewoon omgedraaid en toen was het weg.” “Maar hoe weet je dat? Ik heb je dat helemaal nog niet geleerd” reageerde moeder. “Dat heb ik van mijn grote broer geleerd” was het slimme antwoord van dit vijfjarige meisje.

De werkelijkheid is dat NLP heel goed en gemakkelijk werkt bij volwassenen, maar dat het nog veel en veel sneller, gemakkelijker en beter werkt bij kinderen. Voor NLP geldt: hoe jonger geleerd, hoe beter het werkt en hoe meer je er in je leven aan hebt. Dus hoewel het zo is dat het beter is om NLP wel te leren dan niet, ongeacht hoe oud je bent, zijn het zulke basistechnieken voor het leven zelf dat je er niet jong genoeg aan kan beginnen. Idealiter leer je NLP als kind van je ouder of verzorger. Om die reden zijn we er dan ook trots op dat we de NLP & Kinderen Awareness Sessie organiseren.

De NLP & Kinderen Awareness Sessie wordt gegeven door Licensed NLP Trainer™ Briseïs Scheiner, de co-trainster van NLP Master Trainer Joost van der Leij. Briseïs is zeer ervaren in NLP en heeft ook geassisteerd bij Kate Benson, de internationale expert op het gebied van NLP en kinderen, haar NLP Kindercoaching opleiding. Maar belangrijker nog is BriseÏs in de eerste plaats moeder.

Kortom, alle reden om je direct in te schrijven voor deze bijzondere sessie. Hier zijn de logistieke details:

 • Datum: zie inschrijfformulier hieronder
 • Tijd: 14.00 tot 16.00 uur
 • Locatie: NLP.amsterdam, Startbaan 8, 1185 XR Amstelveen
 • Tarief: 35,- euro (Je ontvangt twee NLP kinderboeken ter waarde van 32,50 gratis bij deze Awareness Sessie)
 • Voertaal: Nederlands

Direct inschrijven is 100% veilig want je kan altijd tot 24 uur van tevoren geheel kosteloos per email annuleren. Alle deelnemers krijgen een gratis exemplaar van Joost Is Blij en Joost Wordt Gepest, de twee NLP kinderboeken van Joost van der Leij. Joost Is Blij is voor kinderen van 5 tot en met 7 jaar en legt de gevoelsomdraaitechniek uit om negatieve gevoelens snel te stoppen en te vervangen door positieve gevoelens. Joost Wordt Gepest is voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar en legt de zwart/wit terugspoeltechniek en de swishh-techniek uit in de context van gepest worden op school. Met beide technieken laten kinderen het nare verleden los en krijg ze meer zelfvertrouwen doordat ze een positiever zelfbeeld krijgen en weer een goede toekomst zien.

Wanneer je mee wil doen met de NLP & Kinderen Awareness Sessie, vul dan het onderstaande formulier in:

Register