Kind bang?

Kind bang

Kind bang

Kind bang is een veelvoorkomend probleem. Toch zijn er prima oplossingen die bange kinderen helpen om hun bangheid te overwinnen. Soms is een kind bang in het donker, soms is een kind bang om alleen te zijn. Met enige regelmaat is een kind bang voor honden. Heel soms is een kind bang voor wind. Met regelmaat is een kind bang om te gaan slapen of is een kind bang om naar bed te gaan. Te vaak is een kind bang voor dood gaan. Welke vorm de bangheid ook aanneemt, gelukkid zijn er eenvoudige oefeningen die je met je kind kan doen zodat het kind stopt met bang zijn. Want een bang kind is niet leuk.

Waar het op neer komt is dat je kind een combinatie van de volgende vier zaken doet wanneer het kind bang is:

  1. het kind voelt zich bang;
  2. het kind haalt vaak nare herinneringen van vroeger op;
  3. het kind stelt zich een bange toekomst voor;
  4. het kind piekert te veel.

Al deze vier zaken worden door het brein gedaan, vandaar dat het trainen van het brein van het kind ook de oplossing is. Wanneer je het brein van je kind traint, dan vervander je de vier negatieve zaken in vier positieve zaken:

  1. het kind voelt zich weer goed;
  2. het kind heeft nare herinneringen geneutraliseerd;
  3. het kind stelt zich een vertrouwenwekkende toekomst voor;
  4. het kind denkt weer positief.

De oplossing voor als een kind bang is.

Om ervoor te zorgen dat minder kinderen bang zijn, is het belangrijk om als ouder eerst zelf te leren deze vier zaken op orde te krijgen. Alleen wanneer je als ouder het goede voorbeeld geeft, stopt het kind met bang zijn. De beste optie daarvoor is mijn “Leer je goed voelen CD”. Daar staan precies de technieken op die de oplossing bieden. Deze vier technieken kan je als ouder eenvoudig leren en daarna uitleggen aan je kind. Het tarief voor de “Leer je goed voelen CD” is 24,95 euro inc. 6% BTW. Deze vier technieken zijn uitgebreid statistisch getest en het onderzoek kan je hier vinden.

Om nog specifieker te zijn heb ik het hoofdstuk uit mijn bestseller “Breintraining” speciaal aangepast aan de situatie waarin soms een kind bang is. Deze aangepaste versie van dit hoofdstuk vraag je gratis op met het onderstaande formulier:

[table id=1 /]

Leave a Reply

  • (will not be published)

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>